Kunststof gevelbekleding & PVC sidings

Buitengevels die toe zijn aan renovatie kunnen bekleed worden met een PVC gevelbekleding. De kunststof sidings bestaan in tal van kleuren en zijn een hoogwaardige afwerking van bestaande of nieuwe gevels

Voorzetgevels of sidings in PVC hardschuim platen

Kunststof gevelbekleding bestaat uit hoogwaardig gerecyclede kunststof panelen ( sidings ) of PVC hardschuim platen. Dergelijke platen zijn zeer makkelijk verwerkbaar waardoor maatwerk mogelijk is. Dankzij het eenvoudig montagesysteem met bijhorende hulpstukken zoals dakrandprofielen, dakrandpanelen en dakrandbekleding, wordt de gevelbekleding in een mum van tijd geplaatst.

Voordeel gevelbekleding in kunststofpanelen

  • + zeer duurzaam
  • + gerecycleerd materiaal
  • + geen schilderwerk nodig
  • + veel kleuren beschikbaar
  • + hittebestendig
  • + snel verwerkbaar
  • + vochtbestendig
  • + weinig onderhoud
  • + waterdicht

Toepassing

Het regelwerk en de bekleding kan geplaatst worden op tal van soorten dragers zoals baksteen of metselwerk, cellenbeton, houtskeletbouw, beton enz... Belangrijk is wel dat de ondergrond in goede staat is zodoende het regelwerk waterpas kan geplaatst worden en goed kan hechten aan de ondergrond.

De sidings in kunststof zijn toepasbaar bij zowel renovatieprojecten als bij nieuwbouw. Denk maar aan het bekleden van nieuwe of oude buitengevels ( voorgevels & achtergevels). Het bekleden van dakkapellen, tuinhuisjes, uitbouw, dakgoten enz...

Gratis offerte gevelbekleding

Plaatsing pvc gevelbekleding

PVC gevelbekleding kan je zowel horizontaal plaatsen als verticaal plaatsen, afhankelijk van de stijl van de woning. De gevelpanelen worden worden steeds op een regelwerk geplaatst dat tegen de bestaande buitengevel wordt gemonteerd. Het regelwerk kan uit hout of aluminium bestaan. De panelen worden dankzij het tand-en-groef systeem makkelijk tegen elkaar geschoven. De panelen worden met RVS schroeven onzichtbaar tegen het regelwerk geplaatst.

Belangrijk is dat er steeds voldoende verluchting tussen de buitengevel en de gevelbekleding kan geschieden. Dat kan opgelost worden door een luchtspouw te voorzien. Zo wordt de kans op condensatie en schimmels in de luchtspouw vermeden. Ook aan de onder- en bovenzijde dient voldoende verluchting voorzien te worden.

Kleurengamma & structuur

Je woont in een moderne of klassieke woning? Dankzij een groot beschikbaar kleurengamma en oppervlaktestructuur past een gevelbekleding in kunststof zeker en vast bij jouw bestaande woning.

PVC sidings zijn verkrijgbaar in tal van RAL-kleuren. Zo kan je de nieuwe gevelbekleding perfect bij bestaand buitenschrijnwerk laten passen. De panelen zijn verkrijgbaar als gladde gevelbekleding of met een structuur. Door het aanbrengen van een structuurfolie krijgt de gevelbekleding een natuurlijke uitstraling. Er kan ook een hoogwaardige coating aangebracht worden waardoor de panelen een fijn korrelige structuur hebben. Kwalitatieve gevelbekleding bestaat meestal uit "in de massa gekleurde panelen" waardoor krassen niet opvallen.

Gratis offerte gevelbekleding

Houtimitatie & houtnerfstructuur

Je kan de kunststof gevelbekledingspanelen ook verkrijgen met een houtimitatie. De structuurfolie is voorzien van een houtkleur en een houtnerf van een bepaalde houtsoort. Denk maar aan eik, mahonie, douglas, acacia of cedar. Geef jouw buitengevels een warme uitstraling dankzij de houtimitatie panelen of laat ze perfect passen bij jouw houten ramen en deuren.

Na-isoleren en gevelbekleding

Aangezien PVC gevelbekleding veel wordt gebruikt bij gevelrenovaties dient men aandacht te schenken aan het na-isoleren van de buitenmuur. Wordt er onvoldoende geïsoleerd, dan kan je de gevelbekleding tegen de isolatie plaatsen. Bij gevelbekleding worden meestal panelen in minerale wol of drukvaste isolatiepanelen gebruikt. Deze worden tegen de massieve drager geplaatst, als dan niet tussen een regelwerk. Op de isolatieplaten wordt een dampscherm geplaatst. Tenslotte wordt een regelwerk tegen de platen geplaatst waarop de PVC gevelbekleding wordt gemonteerd. Belangrijk is de ventilatiespouw van minimum 2 cm tussen de isolatieplaten en de gevelbekleding.

Prijs PVC gevelbekleding

Soort werk Prijs Offerte
PVC gevelbekleding incl. plaatsing €75 - €125 m²* Offerte

* excl. BTW

Gevel laten bekleden met PVC?

Gevelbekleding laten plaatsen? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte