Soorten gevelbekleding

Gevel bekleden? Buitengevels die toe zijn aan een gevelrenovatie kunnen bekleed worden met tal van soorten materialen in de vorm van sidings, platen, planken, panelen en strips. Wij geven een overzicht.

Soorten gevelbekleding

Toepassing gevelpanelen

Gevelpanelen worden toegepast bij nieuwbouw en renovaties van woningen, als uitbouw en aanbouw van bestaande constructies, appartementen, kantoren, industriële gebouwen enz... Maar ook op kleine volumes zoals erker, dakkapel, zijgevels, wachtgevels, topgevels enz... Het is een zeer divers product, makkelijk te plaatsen & onderhouden en zeer waterdicht.

Houten sidings en pvc sidings in houtimitatie bijvoorbeeld geven de gevel een zeer warme uitstraling. Ze zijn toepasbaar als afwerking bij houtskeletbouw maar ook bij massiefbouw. De gevelbekleding in metaal als zink, aluminium, zink en koper geven de gevel dan weer een moderne maar eerder koele uitstraling. De bekleding combineren met isokurk, een bepleisterde gevel, metselwerk in baksteen en beton is perfect mogelijk.

Gratis offerte gevelbekleding

Gevelpanelen en isoleren

Bestaande gevels dewelke langs de buitenzijde dienen geïsoleerd te worden, kunnen perfect afgewerkt te worden met een bekleding. Belangrijk is dat er voldoende verluchting wordt voorzien tussen de bekleding en de isolatie. De ondergrond dient ook in orde te staan om een goede bevestiging te kunnen garanderen. Meestal wordt op de gevelisolatie een raamwerk voorzien waartegen de bekleding wordt bevestigd. De dikte van de muurisolatie kan perfect aangepast worden aan de wettelijke isolatienormen.

Gevelbekleding en renoveren

Een totaalrenovatie van gevels van woningen, appartementen en bedrijven die in slechte staat staan kan zeer duur uitvallen. Er moet een afweging gemaakt worden om de gevels te reinigen en te hervoegen of ze te laten bekleden langs de buitenzijde. Over het algemeen wordt voor een gevelbekleding gekozen indien er ook geïsoleerd dient te worden of als een reiniging te duur uitvalt. Dankzij het groot aanbod bekledingen, past er wel altijd eentje bij de stijl van het gebouw.

Een gevelbekleding is verkrijgbaar in tal van vormen en kleuren. Ze worden gemaakt in platen & panelen, stroken & sidings, tegels of strips. Kunststof gevelplaten en gevelbekleding in vezelcementplaten en composietpanelen worden veel toegepast bij grote renovaties van appartementsgebouwen en utiliteitsgebouwen omdat ze licht zijn en snel te plaatsen. Het kleurenpallet is zeer groot waardoor ze zich in bijna elke situatie laten toepassen.

Prijzen vergelijken

Gevelbekleding nodig? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte