Polyester gevelbekleding

Polyester gevelbekleding is onderhoudsarm, makkelijk te plaatsen en zeer budgetvriendelijk. Lees hier alles over de gunstige eigenschappen van dit type gevelbekleding en ontdek uit welke afwerkingen je zoal kunt kiezen.

Samenstelling polyester gevelbekleding

Polyester gevelpanelen bestaan uit een hardschuimkern van pvc en een sterke toplaag van glasvezelversterkte kunststof. Door de luchtige structuur van het hardschuim zijn de panelen zeer licht en dus erg geschikt voor montage aan de gevel. De harde toplaag van kunststof maakt de panelen daarnaast duurzaam, weerbestendig en onderhoudsarm.

Veilig en duurzaam

Polyester gevelbekleding is brandveilig en gaat door zijn hoge vochtbestendigheid langer mee dan andere gevelbekledingen in dezelfde prijsklasse. Polyester rot niet, splintert niet en is ongevoelig voor oxidatieprocessen. Het materiaal is daarnaast 100% recycleerbaar. Van oude, gerecyclede gevelpanelen kunnen weer nieuwe panelen of nieuwe kunststof ramen en deuren gemaakt worden. De ecologische voetafdruk van kunststof gevelbekleding is hierdoor relatief klein.

Voordelen van polyester gevelbekleding

 • + Onderhoudsarm (schilderen is niet nodig)
 • + Zeer budgetvriendelijk (€ 30 - € 35 m² exclusief plaatsingskosten)
 • + Grote keuze aan afwerkingen
 • + Weerbestendig (zeer goed bestand tegen vocht)
 • + Licht van gewicht (maar door de harde schuimkern toch robuust
 • + Makkelijk en snel te plaatsen
 • + Zeer goed te combineren met isolatie

Grote keuze aan afwerkingen

Kies je voor polyester gevelbekleding, dan kun je kiezen uit een groot scala aan afwerkingen.

 • Gladde afwerking
  De gevelpanelen zijn in de kern gekleurd en glad afgewerkt. Je kunt kiezen uit tientallen RAL kleuren (bijvoorbeeld: crème wit, lichtivoor, taupe, zand en donkergrijs).
 • Afwerking met reliëf
  De gevelpanelen zijn in de kern gekleurd en voorzien van een houtnerfstructuur.
 • Afwerking met folie
  De panelen zijn afgewerkt met een decoratieve weerbestendige acrylaatfolie. Je kunt kiezen uit een groot aantal fotografische prints (houtmotief, steenmotief).
Tip: Polyester gevelpanelen hebben wel de ‘look’ van hout, maar niet de ‘feel’. Ben je op zoek naar een gevelbekleding die wél beide eigenschappen van hout heeft, maar niet de nadelen van hout, kies dan voor composiet gevelbekleding.

Plaatsingswijze

Gevelpanelen van polyester zijn met behulp van clips en speciale profielen relatief eenvoudig te plaatsen. De panelen zijn voorzien van tand en groef en worden overlappend aan een houten onderstructuur bevestigd. Door het tand- en groefsysteem zijn de panelen altijd perfect uitgelijnd en kan het plaatsen ervan snel gebeuren. De panelen kunnen zowel horizontaal als verticaal aan de gevel worden bevestigd.

Toepassing bij gevelrenovatie

Polyester gevelpanelen worden omwille van hun gunstige eigenschappen vaak gebruikt bij gevelrenovaties. De lichte panelen zijn eenvoudig op maat te maken en zijn uitstekend te combineren met allerlei soorten isolatiemateriaal. Daarnaast is dit type gevelbekleding snel te plaatsen, wat gunstig is voor het totale renovatiebudget.

Onderhoud

Polyester gevelbekleding is (nagenoeg) onderhoudsvrij. Je hoeft het dus nooit te schilderen of te onderhouden met een speciaal onderhoudsproduct. Wel kan de gevel, net als elke andere gevel, op den duur plaatselijk vuil worden. Mocht dat voorkomen, dan reinig je de panelen het best met een neutraal reinigingsmiddel en een zachte borstel of spons. Gebruik in geen geval chloor, ammoniak, spiritus of een schurend middel, omdat je hiermee de beschermende toplaag van de panelen ernstig kunt beschadigen. Gebruik voor hardnekkige vervuiling alleen speciale reinigingsmiddelen die voorgeschreven zijn door de fabrikant (in verband met garantie).

Prijs polyester gevelbekleding

Soort werk Prijs Offerte
Polyester gevelbekleding zonder plaatsing €30 - €35 m²* Offerte
Polyester gevelbekleding met plaatsing €130 - €150 m²* Offerte

* excl. BTW

Gevelbekleding laten plaatsen?

Gevelbekleding laten plaatsen? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte