Gevelbescherming

Je buitengevel is gevoelig voor externe factoren zoals vocht, zure regen, vandalisme... Een degelijke bescherming van de buitengevel zorgt voor comfort binnenin én een langere levensduur van de buitenmuren. We geven een overzicht hoe je je buitengevel kan beschermen.

Gevel beschermen tegen vocht & vervuiling

Je kan pleisterwerk, steenstrips en metselwerken ( baksteen, betonsteen, kalkzandsteen...) beschermen tegen vocht en vuil door het laten aanbrengen van een waterdichte coating. Men noemt deze waterdichte coating ook wel een hydrofuge. Het product beschermt tegen vervuiling en vochtproblemen zoals doorslaand vocht. Het vormt een waterdichte film, de capillaire werking van de gevel wordt tot een minimum herbracht. Een waterdichte coating wordt het best aangebracht op een semi-poreuze ondergrond.

De ondergrond dient schoon en proper te zijn en kan eventueel gereinigd te worden d.m.v. van een gevelreiniging. Staat de buitengevel in slechte staat ( loszittende stukken steen, voegen, scheuren en barsten.... ) dan dien je eerst een voegrestauratie of een metselwerkrenovatie / betonherstelling te laten uitvoeren vooraleer een coating wordt aangebracht. Alle scheuren, barsten en holle ruimtes dienen gevuld of verstevigd te worden. Zorg er ten alle tijde voor dat het product de gevel damp-open laat zodoende je geen condensatieproblemen krijgt.

Gevel beschermen tegen vandalisme

Je kan een buitengevel beschermen tegen bijvoorbeeld graffiti door het aanbrengen van een anti-graffiti coating. Je kan opteren voor een semi-permanente coating of een permanente coating. Ze beschermen ook tegen atmosferische vervuiling.

Gevel laten beschermen tegen vocht en vuil?

Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte