Kalkaanslag & uitbloeing verwijderen

Witte aanslag of witte plekken op metselwerk ogen niet mooi en kunnen jarenlang hardnekkig het uitzicht van de gevel domineren. De witte aanslag professioneel laten verwijderen zorgt weer voor een mooie en fris ogende gevel.

Zouten

Vocht voert de nog aanwezige zouten ( natrium of kaliumzout ) in metselstenen en voegsel naar buiten waardoor een witte kalkaanslag of uitbloeing ontstaat op de gevel. Meestal vallen witte uitbloeingen het meest op bij gebruik van donkere gevelstenen en komen ze na een tijdje meer voor bij nieuwe metselwerken. De oplosbare bestanddelen in de gevelstenen en voegwerk zullen door slagregen meestal vanzelf verdwijnen. Op gevels die geen slagregen ontvangen kunnen de zouten jarenlang blijven staan en dat kan storend werken waardoor ze dienen verwijderd te worden.

Witte aanslag verwijderen

Blijft na verloop van een aantal jaren de witte aanslag op de gevel staan, dan kan je de witte uitslag laten verwijderen. Meestal kunnen ze met koud water en lichte waterdruk verwijderd worden en dien je het reinigen een aantal keren te herhalen. Er bestaan producten in de betere doe-het-zelfzaak die helpen om de zouten te elimineren. Helpt dit niet of ben je bang dat je je gevel gaat beschadigen, dan kan een vakman je helpen met het uitzuren d.m.v. een zoutzuuroplossing.

Vraag steeds technische informatie op aan de fabrikant van jouw gevelstenen en leg dit voor aan de professional.

Prijs uitbloeingen verwijderen

Soort werk Prijs Offerte
Gevel reinigen Op aanvraag Offerte

Uw gevel laten schoonmaken?

Bestaande gevel laten reinigen? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte