Groene aanslag verwijderen

Goene aanslag op gevelEen schone gevel is niet alleen een esthetische toevoeging aan je woning of bedrijfspand, maar ook van belang voor de levensduur van je gevel. Door weersinvloeden kan er groene aanslag ontstaan, veroorzaakt door mossen, algen of andere soorten vervuiling. Het is daarom belangrijk om op tijd in te grijpen en de gevel te reinigen. In dit artikel bespreken we de oorzaken, gevolgen en oplossingen voor vervuiling op de gevel.

Oorzaak van groene vervuiling op gevels

Vervuiling op de gevel wordt veroorzaakt door verschillende factoren. Mos groeit bijvoorbeeld op vochtige plekken waar weinig zonlicht komt, zoals op de noordkant van de gevel. Algen en andere soorten vervuiling groeien juist goed op plekken waar veel vocht en zonlicht aanwezig zijn. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij gevels die vlakbij bomen, een bos of water liggen.

Problemen en gevolgen van vervuiling

Vervuiling op de gevel zorgt niet alleen voor een vieze uitstraling, maar kan ook problemen veroorzaken. Zo kan mos zich in de voegen van de gevel nestelen en deze uiteindelijk beschadigen. Ook kan vervuiling zorgen voor vochtplekken in de gevel, met als gevolg dat er hoge kosten ontstaan om deze te herstellen. Daarnaast kan vervuiling op de gevel de isolatiewaarde verminderen, waardoor de energierekening hoger uit kan vallen. Het is daarom belangrijk om vervuiling op tijd aan te pakken.

Groene aanslag gevel verwijderen

Om de gevel weer schoon te krijgen zijn er verschillende methodes mogelijk. Allereerst is het belangrijk om te bepalen wat voor soort gevel het betreft. Een crepi gevel vraagt bijvoorbeeld om een andere aanpak dan een bakstenen gevel.

Groene aanslag op crepi verwijderen

Bij een crepi gevel is het belangrijk om de gevel te reinigen met een aangepaste methode, om beschadiging van de gevel te voorkomen. Het is daarom aanbevolen om de gevel te laten reinigen door een vakman. Deze kan de gevel bijvoorbeeld reinigen met een stoomreiniger. Dit is een effectieve en milieuvriendelijke methode om de crepi gevel weer schoon te krijgen.

Groene aanslag op baksteen verwijderen

Een bakstenen gevel kan daarentegen gewoon gereinigd worden met een hogedrukspuit. Hiermee wordt de groene aanslag van de gevel verwijderd. Het is belangrijk om voorzichtig te werk te gaan en de gevel niet te beschadigen.

Wat is de richtprijs per m²?

De kosten voor gevelreiniging kunnen sterk variëren, afhankelijk van de grootte van de gevel en de gekozen methode. Gemiddeld liggen de kosten tussen de €10 en €25 per m². Een crepi gevel is vaak duurder om te reinigen dan een bakstenen gevel, omdat er een aangepaste methode nodig is. Daarnaast kan het laten impregneren van de gevel extra kosten met zich meebrengen, maar zorgt dit er wel voor dat de gevel langer schoon blijft.

Tot slot

Het reinigen van de gevel is belangrijk om beschadiging aan de gevel te voorkomen en de levensduur van de gevel te verlengen. Vervuiling op de gevel kan zorgen voor schade, vochtplekken en een verminderde isolatiewaarde. Door de juiste methode te kiezen, kan de gevel op een effectieve en milieuvriendelijke manier weer schoongemaakt worden. Zorg wel dat je een vakman inschakelt voor het reinigen van een crepi gevel om beschadigingen te voorkomen. Houd rekening met de kosten, die gemiddeld tussen de €10 en €25 per m² liggen. Kies daarom voor de juiste methode en houd je gevel in topconditie.

Soort werk Prijs Offerte
Groene aanslag, algen en mos verwijderen Op aanvraag Offerte

Uw gevel laten schoonmaken?

Bestaande gevel laten reinigen? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte