Gevel chemisch reinigen

Soms is het nodig om op bepaalde ondergronden chemische producten toe te voegen om de vervuiling weg te krijgen, zonder de ondergrond te beschadigen.

Chemische reiniging van gevels is een vrij agressieve methode van gevelreiniging door het gebruik van chemische producten op basis van basen en zuren. Door de toevoeging van reinigingsproducten versnelt men het oplossen van vuil dat zich aan de gevels vasthecht. Een chemische reiniging is interessant om sterk hechtende vervuiling los te kunnen weken zonder gebruik te moeten maken van zeer harde druk. Hierdoor blijven beschadigingen aan de ondergrond eerder beperkt.

Chemische reiniging wordt veel toegepast bij verwijderen van verfresten, roest en coatings...

Vraag steeds raad aan en specialist of het chemische reinigen van toepassing kan zijn op jouw buitengevels. Een verkeerdelijk reinigingstechniek of gebruik van dosis kan leiden tot onherroepelijke beschadigingen van het metselwerk, witte vlekken, kleurverschillen, poreuze bakstenen enz... Na de werken wordt het chemisch water gerecycleerd.

Gevel beschermen

Na het chemisch reinigen is het aangeraden de schone gevel extra te beschermen tegen vervuiling. Men gaat de buitengevel impregneren of een hydrofuge aanbrengen.

Prijs gevel chemisch reinigen

Soort werk Prijs Offerte
Chemische reiniging Op aanvraag Offerte

Uw gevel laten schoonmaken?

Bestaande gevel laten reinigen? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte