Gevel stoomreinigen of stoomcleanen

Oppervlakte vervuiling kan je verwijderen dankzij stoomreiniging van gevels. Welke vervuiling kan je hiermee wegnemen?

Stoomreiniging van gevels is een techniek waarbij zeer warm water / stoom gebruikt wordt voor het reinigen van buitengevels. De temperatuur van de stoom kan tot 160° oplopen. Het is een ideale techniek voor het schoonmaken van licht vervuilde gevels in metselwerk, kalkzandsteen, beton enz... Zwarte aanslag, algen, mossen, klimopresten en andere soorten lichte vervuiling komt zeer snel los. Onder lichte druk wordt de stoom manueel tegen vervuilde gevels gespoten.

Bij stoomcleanen wordt geen gebruik gemaakt van extra straalmiddelen waardoor er minder afvalresten overblijven. Het is een milieuvriendelijke gevelreiniging daar er geen chemicaliën aan het water worden toegevoegd. Dankzij hitte komt de vervuiling sneller los van de gevel. Hierdoor is er veel minder druk nodig dan bij reiniging met koud water. Het is een zeer effectieve methode voor het verwijderen van algen van gevels en daken. Hou er wel rekening mee dat gevels vrij zullen zijn van oppervlaktevervuiling maar niet hun originele kleur terug zullen hebben. Wens je de originele kleur terug, dan moet je je gevel laten zandstralen.

Na de behandeling spuit men de gevel schoon met proper water en wordt alle vuil weggespoten van oprit, terras en voetpad.

Gevel beschermen

Na het stoomreinigen is het aangeraden de schone gevel extra te beschermen tegen vervuiling. Men gaat de buitengevel impregneren of een hydrofuge aanbrengen.

Prijs gevel stoomreinigen

Soort werk Prijs Offerte
Gevel stomen Op aanvraag Offerte

Uw gevel laten schoonmaken?

Bestaande gevel laten reinigen? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte