Gevel hogedrukreinigen

Onder gevelreiniging met (hoge) druk verstaan we het gebruik van perslucht al dan niet in combinatie met water en toevoeging van straalmiddelen dat tegen vervuilde gevels wordt gespoten.

Voor lichte tot zware vervuiling

Buitengevels reinigen onder hoge druk is een veel gebruikte manier om lichte vervuiling ( stof, loszittende resten, vuil, voegsel.. ), half-zware maar ook zware vervuiling ( bvb roet, grafitti... ) van buitengevels te verwijderen. Ook organisch materiaal zoals mossen, algen en uitwerpselen van dieren kunnen dankzij de hogedruktechniek een gevel weer schoonmaken. Hogedrukreiniging wordt ook veel toegepast bij het reinigen van opritten en het reinigen van terrassen. Hierbij gebruikt men een professionele hogedrukreiniger.

Water, stoom en straalmiddelen

Er bestaan een aantal gevelreinigingstechnieken die gebruik maken van druk. Afhankelijk van de aard van vervuiling, de porositeit van de ondergrond, de aard van het materiaal kan men de druk aanpassen. Of men kan eventueel een toeslagstof toevoegen ( granulaat, reinigingsmiddel,... ) om een dieptereiniging door te voeren. Er kan gebruik gemaakt worden van al dan geen koud of warm water. Maak men gebruik van zeer warm water of stoom dan spreekt men van stoomcleanen. Voegt men granulaten toe, dan spreekt men van vochtstralen of zandstralen. Zandstralen kan met of zonder water gebeuren en is geschikt voor zeer zwaar verontreinigde gevels.

Poreuze buitengevels in baksteen die onder een te hoge druk gereinigd worden, kunnen beschadigd worden. In dat geval zal men lage druk combineren met warm water of stoom. Groenaanslag en mosvorming zal beter van de gevel loskomen zonder de gevelstenen te beschadigen.

Voor de renovatie van gevels en voegwerken maakt hogedrukreiniging onderdeel uit van het proces. Het dient als voorbehandeling bij voegrenovatie en impregneren van gevels. Soms dient men straalmiddelen toe te passen om de originele kleur van de gevel weer tevoorschijn te laten komen.

Reinigen onder druk kan toegepast worden op:

  • baksteen
  • pleisterwerk
  • betonsteen
  • staal
  • beton
  • natuursteen
  • ...

Zelf gevelreiniging uitvoeren

Het is niet aangeraden zelf een gevelreiniging met een hogedrukreiniger uit te voeren. Tenzij het gaat om het verwijderen van zeer lichte vervuiling met een zachte waterstraal. Een te harde straal, te dichtbij stralen, kan leiden tot kleurverschillen in de gevel en het verder poreus maken van de gevelmaterialen. Bovendien kunnen voegen loskomen waardoor een gevelrenovatie aan de orde is. Schakel steeds een gevelspecialist in. Deze beschikken over het juiste materiaal en geven je advies welke soort reiniging onder druk kan toegepast worden.

Gevel beschermen

Na het hogedrukreinigen is het aangeraden de schone gevel extra te beschermen tegen vervuiling. Men gaat de buitengevel impregneren of een hydrofuge aanbrengen.

Prijs hogedrukreiniging

Soort werk Prijs Offerte
Hogedrukreiniging Op aanvraag Offerte

Uw gevel laten schoonmaken?

Bestaande gevel laten reinigen? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte