Betoninjectie

Gevels in beton kunnen hersteld worden door middel van betoninjecties. Hierbij gaat men een injectievloeistof onder hoge of lage druk in het beton spuiten.

Waarom betoninjectie

Betonnen gevels, betonwanden of gevels dewelke zijn opgebouwd uit betonelementen zijn onderhevig aan constructiefouten, vervuiling, verwering, temperatuurverschillen, druk / spanning. Door stabiliteitsproblemen en vocht vermindert de gezondheid van het beton. Wordt het beton niet behandeld d.m.v. een betonreparatie dan krijgt men op termijn te maken met broos beton, loszittende stukken beton, betonrot en allerhande vochtproblemen. Injecties zorgen dus voor herstelling, versterking en de waterdichtheid van het beton.

Betonscheuren herstellen

Alle betonscheuren, betonnaden, grindnesten en holle ruimtes in het beton worden opgevuld dankzij de zogenaamde betoninjecties. Door het opvullen en egaliseren van alle holle ruimtes en scheuren krijgt het beton zijn oorspronkelijke sterkte terugkrijgt. Alles wordt verlijmd en afgedicht. Eventuele bijhorende vochtproblemen ( opstijgend vocht, doorslaand vocht... ) worden dankzij een waterdicht membraan teruggedrongen.

Gratis offerte betonherstelling

Soorten injectievloeistoffen

Beton wordt hersteld d.m.v. scheurinjecties of betoninjecties. Er bestaan een aantal soorten injectievloeistoffen, afhankelijk van hun toepassing:

 • Epoxyhars
  Expoxyharsen bieden een uitstekende hechting en zijn uitermate geschikt voor constructieve reparaties. Epoxyharsen worden gebruikt bij constructieve gescheurde betonnen wanden en betonvloeren. Men noemt ze ook wel structurele injecties.
 • Polyurethaanhars
  Polyurethaanharsen zijn zeer flexibel en hierdoor geschikt om lichte, bewegende scheuren of lekken in kelderwanden en vloeren op te herstellen.
 • Acrylaat gel of injectiegel
  Injectievloeistoffen zijn heel dun en worden in een waterige & ondergrondse omgeving toegepast. Ze zijn uitermate geschikt voor het afdichten en vullen van holle ruimtes achter een constructieve constructie.
 • Silicaten
  Silicaat injecties worden toegepast wanneer men spreekt van een bodemversterking en bodemafdichting.

Soorten betoninjecties

Er bestaan 2 soorten injecties, hoge- en lagedruk betoninjecties. Speciale injectiepluggen zorgen voor een goede verspreiding van de producten.

 • Hogedruk-betoninjecties
  Het hogedruk-injectiesysteem wordt gebruikt wanneer de injectieharsen tot diep in de betonconstructie moeten doordringen. Alle scheuren en holle ruimtes worden in de constructie helemaal gevuld. Hogedruk-injecteren wordt toegepast bij watervoerende scheuren in beton.
 • Lagedruk-betoninjecties
  Het lagedruk-injectiesysteem wordt vooral toegepast wanneer de scheuren op het oppervlak zichtbaar zijn. De scheuren worden onder lage druk gevuld. Lagedruk-injecteren wordt toegepast bij optrekkend vocht in het metselwerk.

Prijs betoninjectie

Soort werk Prijs* Offerte
Betoninjectie Op aanvraag Offerte

* excl. BTW

Beton laten injecteren?

Betonnen gevel laten injecteren? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte