Anti-graffiti behandeling

Sommigen zien graffiti als kunst, anderen als een ware plaag. Het zal je maar overkomen dat de voorgevel van je woning vol staat met graffiti. Daarom kan je je gevel er tegen beschermen. Wij leggen de mogelijkheden uit.

Gevel beschermen tegen grafitti

Er bestaan watergedragen beschermende coatings om buitengevels te beschermen tegen het aanbrengen van tags & graffitiverf. In sommige gevallen beschermen ze zelfs gevels tegen het aanplakken van posters & affiches. Ze kunnen op zowel poreuze als niet-poreuze oppervlakken aangebracht worden. Denk maar aan de bescherming van gevels in metselwerk zoals natuursteen, metselwerk zoals baksteen, beton & cement.

De coatings hebben een dubbele werking. Ze beschermen tegen graffiti & vervuiling ( zure regen, roetaanslag, oliën, oplosmiddelen, vetten en vele chemicaliën ) én de coating vormt een kleurloze en onzichtbare beschermlaag tegen vochtproblemen zoals doorslaand vocht en slagregen. Het aanbrengen van de anti-graffitiverf zal voorkomen dat nieuwe graffiti niet meer hecht aan de muur.

Gratis offerte anti-graffiti

2 soorten anti-graffiti coatings

  1. Semi-permanente coating ( watergedragen systemen op basis van polysachariden )
    Een semi-permanente coating wordt aangebracht op gevels van woningen waar geen permanente bescherming nodig is. Meestal wordt deze coating gebruikt op gevels van particuliere woningen die niet veel te kampen hebben met vandalisme maar die zich wel wensen te beschermen. Het voordeel van deze coating is dat de muur nog kan "ademen". Dat is belangrijk om de dampdoorlaatbaarheid van de muur nog te kunnen garanderen om vochtproblemen zoals condensatie te voorkomen. Indien er nieuwe graffiti werd aangebracht, dan volstaat het deze te verwijderen dor middel van hogedrukreiniging met warm water. Er bestaan ook speciale reinigers om behandelende muren schoon te maken. Nadien dien je een nieuwe laag aan te brengen.

  2. Permanente coating ( op basis van fluorgebonden acrylcopolymeren )
    Een permanente coating wordt meestal aangebracht op plaatsen waar gevels en muren zeer gevoelig zijn voor terugkerend vandalisme. Ze worden toegepast om gevels van monumenten of muren van publieke plaatsen ( stations, tunnels, bruggen... ) te beschermen tegen vandalisme. Het is een permanente oplossing, de aangebrachte coating kan niet verwijderd worden en kan tot 10 jaar meegaan.

Professionele hulp

Schakel steeds een specialist of een vakman in om de anti-graffiti werken te laten uitvoeren. De staat en de soort ondergrond zal bepalen welke soort coatings veilig kunnen gebruikt worden.

Graffiti laten verwijderen

Je kan preventief je gevel behandelen met een anti-graffiti coating of je kan deze aanbrengen na het verwijderen van graffiti.

Prijs anti-graffiti behandeling

Soort werk Prijs Offerte
Semi-permanente coating Op aanvraag Offerte
Permanente coating Op aanvraag Offerte

Gevel laten beschermen tegen graffiti

Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte