Muurinjecties tegen opstijgend vocht

Buitengevels die te kampen hebben met vochtproblemen kunnen behandeld worden tegen opstijgend vocht.

Last van vochtige buitenmuren?

Veel oude en verweerde gevels hebben te kampen met vochtproblemen. De kenmerken spreken voor zich: afbladerende verflagen, schimmelvorming, loszittend pleisterwerk, witte kalkaanslag en cementering, groei en aanslag van organismen zoals mos, algen, ongedierte enz.. Vocht maakt buitengevels ongezond en zorgen ook binnenin voor problemen. Zo onstaan er uitbloeien en zouten. Indien vochtproblemen niet worden aangepakt, kan dit zelfs voor gezondheidsproblemen zorgen, zoals astma, allergie, hoofdpijn enz... Een juiste vochtbehandeling is dan aan de orde.

De oorzaak van opstijgend vocht kan te wijten zijn aan een aantal factoren:

  • hoge stand van het grondwater
  • doorslaand vocht door slechte staat muur
  • natte kelder
  • slecht funderingsmetselwerk
  • ontbreken van vochtwerende folie
  • kapotte afvoeren & lekkages goten & afvoeren
  • ...
Gratis offerte muurinjecties

Hoe gevels behandelen tegen vocht?

Vooraleer je de muren laat behandelen, laat je eerst een gratis vochtdiagnose uitvoeren. Een vochtexpert gespecialiseerd in vochtbestrijding komt ter plaatse kijken en voert een diagnose uit. Aan de hand van zijn / haar expertise zal een behandeling voorgesteld worden. Er zijn een aantal oplossingen mogelijk:

Muren injecteren

Muurinjecties zijn het injecteren van muren met chemische producten. Op regelmatige afstand worden gaten in de gevel geboord waarna men onder druk de gel, solvent- of watergedragen producten toedient. Er vormt zich een onzichtbare en waterdichte film in de muur waardoor het water geen kans meer krijgt om in de buitenmuur te stijgen. Alle poriën worden verzadigd waardoor de capillaire werking wegvalt. Belangrijk is dat de injecties boven het maaiveld plaatsvinden en net boven het vloeroppervlak.

Een veel voorkomend probleem zijn de vorming van schimmel, zouten en uitbloeiingen aan de binnenzijde van de woning. Dit kan je verhelpen door het plaatsen van een zoutwerende folie waarop je perfect kan bepleisteren.

Muren onderkappen

Een alternatief voor muurinjectie is het plaatsen van een folie. Het ontbreken van een vochtwerende folie kan leiden tot opstijgend vocht in zowel binnen- als buitenmuren. Door middel van onderkappen van muren plaatst men een folie waardoor opstijgend vocht geen kans meer heeft. Het plaatsen van een waterkerende folie in bestaande muren is een delicate oplossing om de muren 100% waterdicht te krijgen. Vraag steeds raad aan een vochtexpert of deze methode geschikt is.

Doorslaand vocht behandelen

Om 100% alles waterdicht te maken, raden we aan om een waterkerende film te plaatsen tegen de buitengevel in de vorm van een hydrofuge en de onderzijde van de buitenmuren te laten bezetten met een waterdichte cementering.

Prijs vochtbestrijding

Soort werk Prijs Offerte
Muren injecteren Op aanvraag Offerte

Gevel laten beschermen tegen vocht?

Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte