Gevel cementeren

De samenstelling van cementering bestaat uit cement, kwartszand, toeslagstoffen ( bvb pigment, silicone... ) en water. Het is een ideaal product om gemetste buitengevels te herstellen en ze een totaal ander uiterlijk te geven.

Gevelrenovatie cementering

Een buitenmuur cementeren is een vrij snelle en goedkope oplossing om oude gevels en beschadigde muren weer effen te maken en te beschermen tegen weersinvloeden. Dankzij de cementbezetting kan je ze weer gezond maken en klaarzetten om ze al dan niet te bezetten met een sierpleister, spuitkurk, steenstrips of gevelbekleding. Een buitengevel die mooi in orde staat zal op termijn minder kosten en verhoogt de waarde van de woning.

Cementeren is een techniek waarbij een waterdichte cementmortel manueel of machinaal met een ( pleisterpomp & mortelpomp ) tegen een oude muur wordt aangebracht en vervolgens mooi manueel glad wordt gestreken. Een buitengevel cementeren kan je door het aanbrengen van een dunne laag cement waardoor de structuur van de gevelstenen nog zichtbaar is of door het aanbrengen van een dikkere laag waardoor de ondergrond niet meer zichtbaar is. Uiteraard kan je ook opteren voor kaleien of voor spuitkurk om de gevel esthetischer te maken.

Vooraleer de cementering wordt aangebracht, moet de ondergrond vrijgemaakt worden van loszitten stukken steen, organische materialen zoals mos, algen, klimop, roet enz. Het kan zijn dat eerst een reiniging van de gevel van toepassing is. Oude cementering dient altijd los gekapt te worden en stofvrij gemaakt te worden. Als de gevel stofvrij gemaakt is, kan de cementering aangebracht worden. Meestal voorziet men eerst nog op de muren een primer om de hechting van de cement te verbeteren.

Voordeel cementering

  • goedkoop
  • eenvoudig aan te brengen
  • in tal van kleuren beschikbaar
  • maakt de gevel waterdicht
  • maakt de gevel mooi egaal

Waterdichte cementering

Buitengevels die te kampen hebben met slagregen, doorslaand vocht of opstijgend vocht, kunnen voorzien worden van een waterdichte bepleistering of cementering op cementbasis met een hoge weerstand. Ze worden ook veel toegepast in vochtige kelders.

Afwerking cementering

Een cementering kan ook, mits het gebruik van de juiste waterkerende pleister, afgewerkt worden met een minerale pleister, organische pleister, sierpleister op siliconenbasis en tegels. Meestal gaat het om een zeer dunne laag sierpleister. Dit wordt meestal aangebracht wanneer er maar een beperkte dikte op de gevel mag geplaatst worden.

Gevel cementeren en schilderen

Het is mogelijk een cementering af te werken met een verflaag. Toch zijn er tal van gekleurde cementmortels op de markt, waardoor verven eigenlijk niet meer nodig is. Ben je het kleur van de cementering beu en de muur staat nog mooi in orde, dan kan je een verflaagje toevoegen. Vraag steeds professionele raad welke voorbehandeling een cementeerde buitenmuur dient te krijgen vooraleer hij wordt geverfd. Sommige bezettingen hebben een grote zuigkracht waardoor je teveel verf dient te gebruiken om een mooi egaal kleurtje te krijgen.

Alternatieven voor cementeren

Dankzij crepi of sierpleister oogt de gevel terug mooi en als nieuw. Alle oneffenheden worden mooi weggewerkt en het kleurengamma is enorm groot. De buitengevel bepleisteren is een goed alternatief voor de afwerking van nieuwe buitengevels als voor de renovatie en afwerking van bestaande gevels die reeds geïsoleerd zijn. Meer info


Een alternatief voor cementeren en bepleisteren is het plaatsen van een gevelbekleding. Je gevel ziet er weer als nieuw uit door het plaatsen van sidings, planken, platen en panelen in hout, houtvezels, geïmpregneerd papier, keramiek, natuursteen, leien enz... Dergelijke bekleding van gevels zijn gemaakt van zeer duurzame producten waar je jarenlang kan van genieten. Meer info

Prijs gevel cementeren

Soort werk Prijs Offerte
Cementering Op aanvraag Offerte

Gevel laten cementeren?

Pleisterwerken nodig? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte